Turizam

Vlašići su idealna lokacija za miran, obiteljski odmor i potpuno opuštanje, uz uživanje u prekrasnom krajoliku, miomirisima polja ljekovite kadulje, smilja, gospine trave i drugih aromatičnih biljaka koje ovdje rastu.
Hotela ili kampova nema ali turistima je na raspolaganju pansion Zavičaj te brojni apartmani i sobe kod privatnih iznajmljivača. Prilika je to, naravno, svim posjetiteljima da bolje upoznaju gostoljubive domaćine, stanovnike ovog kraja.
Ljubitelji šetnje i biciklizma uživat će na šetnicama i biciklističkim stazama u Vlašićima. U Vlašićima možete zaigrati mali nogomet ili košarku, te se baviti raznim sportovima na vodi, među kojima ćemo osobito istaknuti jedrenje na dasci, u kojem se, zbog povoljnih vjetrova, mogu okušati i početnici.
U Vlašićima i neposrednoj okolici više je lijepih, uglavnom pješčanih plaža, no naći ćete ovdje i šljunčanih, te kamenitih plaža. Vlašićansku plažu koji mještani nazivaju jednostavno Uvala, mnogi smatraju jednom od najljepših pješčanih plaža na otoku Pagu. Na plaži nema dodatnih sadržaja, no u njenoj je blizini je nekoliko ugostiteljskih objekata.

Gastronomija

gastro2

Biking

bike2

Trekking

tr3