Treking po Pagu

Treking je sportska disciplina u prirodi u kojoj je cilj što brže prijeći zadanu stazu uz pomoć zemljovida i kompasa. U određenom vremenskom roku potrebno je prijeći sve zadane kontrolne točke. Za razliku od trekinga, trail ima strogo označenu stazu te se natjecatelji ne moraju orijentirati pomoću karte i kompasa.
Treking je disciplina i aktivnost koja je prirođena čovjeku kao vrsti i koja je, zapravo, njegovo prirodno aktivno stanje. Jer je u čovjekovoj prirodi da se kreće na nogama, trčeći, hodajući, skačući – ali da se kreće na nogama. Stoga, za razliku od mnogi drugih sportova, već ste u velikoj prednosti jer ćete već nakon prvog treninga ili pokušaja – moći “trekati”. Jedini preduvjet za bavljenje trekingom jest da možete hodati i da vam zdravstveno stanje omogućuje bilo kakvu fizičku aktivnost. Godine zaista nisu važne samo se morate odlučiti i krenuti u treking avanturu.
Otok Pag je idealan za treking u rano proljece ili u jesen. Nepregledne staze po otoku, mjesečev krajolik i puno zanimljivih lokacija očekuje Vas na otoku Pagu.
Treking liga i prva hrvatska škola trekinga Outdoor Run&Trekk organizirala je trodnevni proljetni treking & trail kamp na otoku Pagu. Polaznici su u programu koji je trajao 3 dana prošli osnove trekinga & traila u 3 težinske kategorije koje su se održale na nekoliko jedinstvenih lokacija otoka Paga: Vlašići, sv. Vid i kanjon Metajna.