2.MTB maraton „Pedalom po Pagu“ Otok Pag, subota, 22.09.2018.

Vrsta utrke:       XCM maraton

Mjesto održavanja: Otok Pag

Kada: 08:00-16:00h

Organizator: Udruga Volim Vlašići

Ruta 1 (za profesionalce)

Duljina staze 1:  54 km

Vlašići-Veliko i Malo Blato-bazeni Paške solane-Vjetrenjače-Grad Pag (ul. Put sv. Karina-ul. Bana J. Jelačića-ul. A. Stepinca-ul. J. Dalmatinca-Pijaca-Vela ulica-most-uz magazine soli-Prosika-Lokunja)-Stari Grad-Povljana-Stara Povljana- Smokvica-Vlašići

Ruta 2 (za rekreativce)

Duljina staze 2: 28 km

Vlašići-Veliko i Malo Blato-Povljana-Stara Povljana-Smokvica-Vlašići

Start/cilj utrke:  Vlašići – Restoran Dupin

On line prijave na Stotinka.hr: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/730 do 21.09.2018. u 12h

Info:

FB https://www.facebook.com/pedalompopagu/

mob. 0915093383

Email:  pedalompopagu@gmail.com

Vremenski rok:  3h

PRIJAVNICA
Subota, 22.09.2018.

08:00-10:00h  Welcome drink.

Registracija i podizanje startnih brojeva za utrku, Vlašići (Restoran Dupin)

10:00h            Start utrke za profesionalce

10:15h             Start utrke za rekreativce

11:00-12:30h  Birdwatching i obilazak ornitološkog rezervata Veliko Blato

14:00h            Ručak na cilju utrke Restoran Dupin

15:00-16.00h  Proglašenje pobjednika u muškoj i ženskoj kategoriji, te najmlađeg i  najstarijeg natjecatelja (Restoran Dupin). Proglašenje pobjednika za najbolji video uradak objavljen na FB/Instagram.                   Proglašenje pobjednika za najbolju fotografiju objavljenu na FB/Instagram

16:00h            After Pedal Party

Za odrasle:                          90,00 Kn

Za djecu 14-18 god:          40,00 Kn

 

Kotizacija uključuje:

– osvježenje na pit stopovima

– ručak i piće nakon utrke

– startni broj i mjerenje vremena

– poklon paket

– nagrade za prva 3 mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji za obje rute

– obilazak Velikog Blata i Birdwatching za obitelj i prijatelje

– After party

Svi licencirani i nelicencirani natjecatelji sa ispravnim MTB biciklom. Na rekreativnoj utrci mogu sudjelovati rekreativci, profesionalni sportaši, turisti i posjetitelji, biciklisti od 14. godina starosti. Staza nije primjerena za mlađe uzraste. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz pratnju i/ili potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi koja se potpisuje prije starta utrke a iz koje je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost. Pri preuzimanju startnog broja svaki natjecatelj je dužan potpisati izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da se na utrci natječe na osobnu odgovornost (uz pratnju HGSS-a, liječničke pomoći i osiguranje policije), da je upoznat sa pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati te mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.  Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je zdravstveno sposoban i u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja. Svojom izjavom natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.

Vozači potpisom izjave i startom rekreativne utrke usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta rekreativne utrke bez prethodne najave. Obavezno je nošenje zaštitne kacige bez koje nastup neće biti dozvoljen. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz pratnju i/ili potpis roditelja/staratelja na pisanoj izjavi koja se potpisuje prije starta utrke a iz koje je vidljivo da je roditelj/staratelj suglasan da dijete nastupi na rekreativnoj utrci na vlastitu odgovornost.

– Tehničku pomoć i organizaciju utrke (prijevoz natjecatelja sa neispravnom biciklom sa staze)

– Osiguranje HGSS-a

– Pratnju MUP-a

– Kartu s rutom utrke

– Ručak na cilju utrke

– Startni broj

– Welcome drink na startu

– Osvježenje na Pit stopovima

– Natjecanje za  izbor najljepše fotografije  i video uratka sa utrke

– Nagrade za prva tri mjesta u ženskoj i muškoj kategoriji u obje rute

Prijave do 21.9.2018.

Prijave za rekreativnu utrku zaprimaju putem prijavnice . Kotizacija iznosi:  90,00 Kn odrasli  i  40,00 Kn djeca.

Djeca od 14-18 godina starosti mogu sudjelovati isključivo uz pratnju roditelja/skrbnika ili uz
ovjerenu izjavu roditelja/skrbnika za opunomoćenu osobu.

 Uplate kotizacije u RH na žiro-račun IBAN: HR1324020061100770150, Erste&Steiermakische bank d.d

Primatelj: Udruga Volim Vlašići, Put Magazina 38, 23249 Vlašići, otok Pag

OIB: 51301219262, MB: 4494474

Uplate iz inozemstva Pay Pal: volimvlasici@gmail.com

Svrha plaćanja: upisati ime i prezime natjecatelja

Nakon izvršene prijave i uplaćene kotizacije organizator će sudioniku putem e-maila dostaviti
kategoriju i natjecateljski broj.  Natjecateljski broj preuzima se na samom startu na dan utrke
(detalji u programu).

Uvažiti će se samo prijave koje su zaprimljene do 21.9.2018. do 12h sati  kada ističe rok za prijave na utrku. Napomena: Prijava će biti moguća i u subotu 22.9. na startu u Vlašićima, 1h prije utrke.

Ukoliko sudionik/-ca želi otkazati sudjelovanje na utrci nakon 10.9.2018.  nema povrata kotizacije, no natjecatelji koji odustanu mogu pokupiti svoj startni paket i to isključivo na startu/cilju na dan utrke (ili to može učiniti netko u njihovo ime).

– Kaciga

– Mobitel (sa napunjenim baterijama i brojem kojeg ste napisali u prijavnici!)

– Karta utrke

Preporučujemo:

Nepropusnu vrećicu za kartu utrke i  najmanje ½ l tekućine.

PROVJERA OPREME: Organizator može pregledati opremu na startu utrke.

OPIS STAZE 1 – 54 km

Start “PRO rute” je u Vlašićima od kuda se laganom uzbrdicom dižemo za odvajanje prema Veliko i Malo Blato (tu se rute odvajaju). “PRO” ide desno prema bazenima Paške solane te uz nasip  do uspona prema vjetrenjačama. Prvi i najveći dio uspona je asfaltirani, kasnije se vozi po makadmu koji je kod vrha dosta rasut tako da pri spustu treba pripaziti. Vozimo se makadamu po samom hrptu s kojega se desno vidi Velebit a lijevo pogled na vanjsku stranu Paga, Maun, Olib i koliko vam vidljivost dozvoljava. Spuštamo se u Grad Pag i krug zavaramo s druge strane bazena Paške solane te idemo prema Povljani. Od Povljane uz prelijepi pogled na vanjsku stranu dolazimo do Smokvice i spust do cilja opet nazad u Vlašićima.

 OPIS STAZE 2 – 28 km

Start “Rekreativne rute” je u Vlašićima od kuda se laganom uzbrdicom dižemo za odvajanje prema Veliko i Malo Blato  (tu se rute odvajaju). “Rekreativna” se okreće prema Povljani od kuda se ide do Stare Povljane uz prelijepi pogled na vanjsku stranu dolazimo do Smokvice i spust do cilja opet nazad u Vlašićima.

Orijentacija na ruti utrke je minimalno zahtjevna pošto je teren vrlo pregledan i nema šuma, niskog raslinja i sl. Cijela staza je vrlo pregledna, no neki dijelovi mogu biti tehnički zahtjevniji, ali vrlo dostupni.

Logo 1. MTB maratona Pedalom po Pagu je vretence (Selysiothemis nigra) koje se još naziva Paška čipkica. Vrsta se razmnožava na plitkim mediteranskim jezerima i većim lokvama sa supstratom od finog mulja. Svoje stanište na otoku Pagu imaju na području Velikog i malog te Kolanskog Blata. Vretenca mogu lebdjeti, uspinjati se i ponirati velikom brzinom, jurnuti s mjesta, naglo promijeniti smjer ili iznenada u brzom letu stati.  Strogo je zaštićena i ugrožena vrsta (EN).

Nakon završetka utrke ručak je organiziran u restoranu Dupin u Vlašićima.

Proglašenje pobjednika je u restoranu Dupin. Za prva 3 plasirana iz muške/ženske kategorije rekreativne utrke dijele se poklon paket sponzora i Pedala, te nagrada sponzora za najmlađeg i najstarijeg natjecatelja koji završi rekreativnu utrku.

Za obitelj, pratitelje i posjetitelje utrke koji ne sudjeluju u biciklističkom maratonu „Pedalom po Pagu“ organiziran je besplatan obilazak i Birdwatching u Ornitološkom rezervatu Veliko Blato, likovna radionica za djecu „Priroda oko nas“ te biciklistička utrka za djecu. Ručak za članove obitelji, pratitelje i posjetitelje biti će osiguran na cilju utrke.

Za sudionike utrke Pedalom po Pagu osigurali smo povoljan smještaj u privatnim apartmanima u Vlašićima na otoku Pagu.  Rezervacije i plaćanje smještaja sudionici organiziraju sami.
apartmani magazin
apartmani vlašići
apartmarija
apartments vlašići
apartmani dupin vlašici
apartmani pag vlašici
apartmani rajko vlašići
villa marija vlašići

PRIJEVOZ: U vlastitom aranžmanu

RED VOŽNJE: Trajekt PRIZNA-ŽIGLJEN – http://www.jadrolinija.hr/o-nama/brodovi/trajekti

PARKING:

Parking za natjecatelje biti će organiziran na startu u Vlašićima u neposrednoj blizini Restorana Dupin.